ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ..Αυτοχθόνων λαων και η αναπτυξιακή ατζέντα μετά το 2015...

2015-09-09 00:05

 

ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ:  - ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ ΜΑΣ

Αυτόχθονες ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ αυτούς που κατοικούν στη γη των προγόνων τους, που δεν ήρθαν από άλλο τόπο. Στις μέρες μας έχουν απομείνει λίγοι, γιατί οι "πολιτισμένοι" Ευρωπαίοι και άλλοι αποδείχτηκαν απολίτιστοι, αφού τους φέρθηκαν σαν "πρωτόγονους", τους εκμεταλλεύτηκαν και ή τους εξόντωσαν ή τους περιόρισαν σε μικρές εκτάσεις γης. Λέγονται και ιθαγενείς
Αυτόχθονες λαοί υπάρχουν σε ολόκληρο τον πλανήτη. π. χ.
  • στην Αφρική: οι Βέρβεροι, οι Τουαρέγκ, οι Μασάι, οι Πυγμαίοι, οι Βουσμάνοι, οι Μπαντού
  • στην Ασία: οι Μογγόλοι, οι Βεδουίνοι
  • στην Αμερική: οι Ινδιάνοι( ΣιουΤσερόκοι κλπ)
  • στην Ωκεανία: οι Αβορίγινες(Αυστραλία), οι Μαορί(Νέα Ζηλανδία), οι Παπούα(Νέα Γουινέα) 
  • στις Αρκτικές περιοχές: οι Εσκιμώοι, οι Λάπωνεςίγο χαμηλότερα), οιΣαάμι
    ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 
    ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ  ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΚΟΜΜΑ Ή ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
    ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!  
    ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ MAΣ ΑΝΗΚΟΥΝ..  
     Αυτοχθόνων λαων και η αναπτυξιακή ατζέντα μετά το 2015

    Παρά τις πολλές από τις επιτυχίες των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας, που δεν έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν πλήρως τις αξίες και αρχές που περιγράφονται στη Διακήρυξη της Χιλιετίας, ιδίως σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα. Η αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην ημερήσια διάταξη μετά το 2015 ανάπτυξη σημαίνει εξετάζοντας τόσο την ισότητα των ευκαιριών και των αποτελεσμάτων (ή την έλλειψη αυτών), και παγιωμένες διαρθρωτικών παραγόντων, που διαιωνίζουν τις διάφορες μορφές των ανισοτήτων, όπως η διάκριση με βάση την εθνικότητα, το φύλο, την ηλικία, την τοποθεσία, κ.α.

    Στην τελευταία έκθεση του κράτους των Αυτοχθόνων Λαών του Κόσμου, σημειώνεται ότι, «Αυτόχθονες λαοί αντιμετωπίζουν συστηματικές διακρίσεις και αποκλεισμό από την πολιτική και οικονομική εξουσία? συνεχίζουν να είναι υπερεκπροσωπούνται μεταξύ των φτωχότερων, οι αναλφάβητοι, οι άποροι? έχουν εκτοπιστεί από τους πολέμους και τις περιβαλλοντικές καταστροφές? Οι αυτόχθονες λαοί στερήθηκαν από τα προγονικά εδάφη τους και στερούνται των πόρων τους για την επιβίωσή τους, τόσο σωματική όσο και την πολιτιστική? είναι ακόμα λήστεψαν πολύ το δικαίωμά τους στη ζωή. «Συνεπώς, είναι κρίσιμο ότι τα δικαιώματα και τις ανάγκες των αυτοχθόνων πληθυσμών είναι συζητηθούν και θα αντιμετωπιστούν στην επόμενη αναπτυξιακή ατζέντα.

    Από 27 Νοέμβριος – 19 Δεκέμβρης 2012, η Γραμματεία του Μόνιμου Φόρουμ για τα ζητήματα των αυτοχθόνων και της UNICEF συν-συντόνισε ένα e-συζήτηση * για το θέμα «Αυτόχθονες λαοί και ανισότητα», στο πλαίσιο της παγκόσμιας θεματική διαβούλευση για την «αντιμετώπιση των ανισοτήτων» σε η αναπτυξιακή ατζέντα μετά το 2015. Εδώ είναι η ιστοσελίδα της συζήτησης

    Το κλειδί-μήνυμα που προβάλλεται από τους αυτόχθονες πληθυσμούς είναι ότι η εφαρμογή μιας προσέγγισης βασισμένης στα ανθρώπινα δικαιώματα για την ανάπτυξη πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα ζητήματα της ισότητας και της αειφορίας, και να εγκρίνει τη θεμελιώδη έννοια της ανάπτυξης με τον πολιτισμό και την ταυτότητα. Οι συμμετέχοντες στο e-συζήτηση υπογράμμισε, επίσης, ότι το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να προσεγγίσει και να συμμετάσχουν σε εταιρικές σχέσεις με τους αυτόχθονες πληθυσμούς να εξασφαλίσουν την αποτελεσματική συμμετοχή τους στην αναπτυξιακή ατζέντα μετά το 2015 και τυχόν αναδυόμενων των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.Οι είσοδοι πρέπει να καθοδηγείται από τις αρχές της ισότητας και της μη διάκρισης και περιλαμβάνουν φωνές από αυτόχθονες γυναίκες, τη νεολαία και τα παιδιά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

    Άλλοι βασικοί τομείς προτεραιότητας που προσδιορίζονται από τους συμμετέχοντες στη διαβούλευση on-line είναι η εξής:

    1 Αναγνώριση των αυτοχθόνων λαών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο?

    2 Αναγνώριση των συλλογικών δικαιωμάτων των αυτοχθόνων πληθυσμών, ιδίως το δικαίωμα στη γη, τα εδάφη και τους φυσικούς πόρους?

    3 Θεσμοθέτηση της διαπολιτισμικής και πολιτιστικών ευαίσθητες πολιτικές σε εθνικό επίπεδο, ιδίως στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας?

    4 Ιεράρχηση των ειδικών συνθηκών και αναγκών των αυτοχθόνων γυναικών, των παιδιών, των νέων και των αυτοχθόνων άτομα με ειδικές ανάγκες?

    5. αναγνώριση του πολιτισμού ως τον 4ο πυλώνα της αειφόρου ανάπτυξης, και την ένταξη των ιθαγενών άποψη της ανάπτυξης με τον πολιτισμό και την ταυτότητα?

    6 Θέσπιση του δικαιώματος της ελεύθερης, εκ των προτέρων και εν επιγνώσει συναίνεση σε όλα τα θέματα που αφορούν τους αυτόχθονες πληθυσμούς?

    7 Δημιουργία εταιρικών σχέσεων για την ανάπτυξη θεμάτων που σχετίζονται με τους αυτόχθονες πληθυσμούς....